top of page

3 Gouden schrijftips voor je trouwbelofte

Bijgewerkt op: 12 nov. 2019

Al het geregel van je bruiloft heb je nu wel gedaan. Het begint op te schieten. Nog eventjes en dan is het zover!


Jullie hebben afgesproken dat jullie een trouwbelofte naar elkaar gaan uitspreken. Dat lijkt jullie leuk. Is het ook. Want het maakt de trouwceremonie heel persoonlijk. Het is hét moment waarop jullie uitspreken naar elkaar waarom jullie van elkaar houden.


Inmiddels google jij je suf voor inspiratie voor die trouwbelofte. Want pff wat is het lastig om op papier te krijgen. Je hebt al wel wat woorden opgeschreven maar het is het toch nog niet.


Dit zijn mijn 3 Mijn gouden tips voor jouw trouwbelofte:


1. Stop met googlen! Echt waar. Jij bent nu op zoek naar voorbeelden en zinnen van anderen. En omdat ze van anderen zijn, zijn het niet jouw woorden. Natuurlijk kun je kijken wat handig is qua opbouw. Maar eigenlijk weet je de woorden wel.


2. Koop een notitieboekje en neem dat overal mee naartoe. Elke keer als je aan jouw geliefde denkt, bijvoorbeeld aan een leuke herinnering schrijf je die op. En dat niet alleen die herinnering. Nee, ook het gevoel wat je dan door je lijf voelt gaan. Geef jezelf hiervoor even de tijd. Je hoeft het echt niet allemaal in één keer op te rakelen. Juist niet.


3. Ga vervolgens op een rustig plekje zitten en lees al die herinneringen en gevoelens nog een keer na. Pak dan pen en papier (ja een echte pen en echt papier) en schrijf op wat al die mooie herinneringen met je doen. En eindig met wat je belooft aan jouw geliefde. Iets wat je alleen aan hem of haar belooft.


Dus koop een lief, mooi, schattig, stoer notitieboekje en sleep het overal mee naartoe. Leg het naast je bed, stop het in je tas, schrijf in de auto (als je stilstaat in de file dan), smokkel het mee naar de wc en schrijf en roer in de pan tijdens het koken. Want de mooiste woorden komen op momenten dat je er NIET voor gaat zitten!


Succes! En lukt het niet of blijf je worstelen? Dan help ik je met liefde om van jouw mooie worden een pure trouwbelofte te maken.


Sprankelende groetjes,

Katja


Foto: Manon Galema


#trouwgeloften #trouwbelofte #schrijftipstrouwgeloften #persoonlijketrouwceremonie #vows #vowsuitspreken


396 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page