top of page

5 Trouwgeloften don'ts !

Bijgewerkt op: 12 nov. 2019

Ok, je trouwgelofte of trouwbelofte of vow, hoe je het ook wilt noemen, schrijf je niet zomaar. Tenminste, de meeste mensen schudden het niet uit hun mouw. Het kost vaak een hoop bloed, zweet en tranen maar hè, alles voor het mooiste moment van de dag toch?


Wat zijn dan de 5 grootste fouten die je kunt maken? Komen ze:


1. Kopieer tekst van iemand anders

Echt. Doe. Dit. NOOIT! Als er iets is wat je niet moet doen is dit het wel. Het maakt het heel onpersoonlijk en je zult nooit helemaal jouw gevoel van liefde over kunnen brengen. Je kunt natuurlijk wel een gedichtje of een songtekst van iemand gebruiken. Maar de woorden van een andere trouwgelofte...lekker laten liggen.


2. Gebruik woorden die je nooit gebruikt

Ben jij het type dat altijd heel informeel met iedereen omgaat? Hou je trouwbelofte dan ook informeel. Ga niet ineens moeilijke chique woorden gebruiken die je nauwelijks je mond uit kunt krijgen. Het is niet alleen heel lastig om straks te onthouden. Je geliefde zal je ook aankijken met een blik van huh?


3. Maak er een ellenlange serenade van

Daar zit namelijk niemand op te wachten. Natuurlijk weten we dat je van je lief houdt. Maar echt, we hebben geen zin om daar een half uur naar te luisteren naar jullie hele levensverhaal. De meeste mensen om je heen kénnen jullie liefdesverhaal. Want het zijn familie, vrienden en collega's. Door juist een paar hele speciale dingen toe te lichten die mensen niet weten maak je het bijzonder. En hou het kort. Een a4'tje is voldoende. Mensen hebben namelijk de concentratie van een goudvis. Hoe langer jouw verhaal, hoe minder ze ervan kunnen herinneren.


4. Gebruik maar 1 zin

Ok, net had ik het erover dat het geen uren kletsen moet zijn. Maar één of twee zinnetjes is weer aan de korte kant. Gewoon zeggen "omdat ik gewoon van je hou" is eigenlijk nogal nietszeggend. Want waarom hou je dan van iemand. Juist dát maakt het bijzonder. Want als je in Amerika zou wonen zegt iedereen te pas en te onpas I love you tegen je. De hele dag door. En jou geliefde is wel wat specialer dan dat, toch?


5. Neem een vodje mee naar de bruiloft

Als je nou nog 1 ding moet doen de avond voor de bruiloft, schrijf dan je trouwgeloften over op een mooi papier. Of typ het uit en print het. Maar neem alsjeblieft geen vodje papier mee naar de ceremonie. Het staat namelijk echt heel lullig op de foto's / film als je daar met een gekreukeld papier vol strepen en vlekken in je handen staat.


Ik hoop dat je ik je op weg geholpen heb met wat je vooral niet moet doen. Nu nog 'even' zoeken naar hoe dan wel. Lees hier ook mijn 3 gouden schrijftips voor je trouwgelofte. Succes!


Sprankelende groetjes,


Katja

5 trouwgeloften don'ts

#schrijftipstrouwgeloften #trouwgeloftenschrijven #trouwgeloften #trouwbelofte #schrijftips #hulpbijtrouwgeloften #waaromikvanjehou


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page