top of page

Gênant! Slaapverwekkende schoonvader speech

Op bruiloften is het altijd een dingetje.. Toespraken van schoonvaders. Familieleden die heel graag iets willen zeggen of iets willen doen. Help! Stop! Niet doen! Niet zo'n uber mega suf stukje wat uren duurt en waar niemand iets van snapt alleen jullie als bruidspaar. En dan zitten jullie ook nog op twee van die stoeltjes in het midden te kijken, met een geplakte glimlach op jullie gezichten want ja, ze doen het speciaal voor jullie.


Of als je met z'n allen aan het diner zit. Hè eindelijk zit je even. Je rammelt van de honger en bent gewoon blij dat je even zit want wat is zo'n dag vermoeiend. Ping ping...het gevreesde geluid. Je schoonvader staat op en tikt tegen zijn glas. Hij gaat zijn moment pakken. Oh nee, je weet dat hij nogal langdradig kan zijn. Zou hij... Ja. Dat doet hij nu ook. Je voelt hem al aankomen want het begint met een grapje over je geliefde in de luiers. Nou dan weet je het al, dat wordt een heel levensverhaal.


Op zich is daar niks mis mee. Alleen leuk is anders. Het vervelende aan deze ellenlange speeches is dat het vaak dodelijk saai is omdat het zo lang duurt. Je verliest je aandacht, hebt nog steeds honger en wilt gewoon even lekker kletsen met je gasten over de dag. Daarbij mist het vaak een clou, zijn de grapjes op z'n zachtst gezegd vaak niet zo grappig en zie je de mensen om je heen elkaar vaak aankijken van 'hoelang duurt het nog'.


Dat is dus heel genant. Dat wil je niet. En zou schoonvader ook niet moeten willen. Weet dan dat je schoonvader dit alleen maar uit liefde doet. Hij is zo trots op zijn dochter of zoon en wil dat laten blijken. Dat hij niet de beste is in speeches schrijven, tja dat komt dan even pijnlijk naar voren op zo'n moment, maar het gaat erom dat hij simpelweg heel veel van jullie houdt. En dat wil laten zien. En dat is zo'n lange zit best wel waard toch?


Krijg jij nu echt al nachtmerries bij het idee dat je schoonvader dit gaat doen? Stuur hem dan naar mij. Dan help ik hem met een korte en krachtige speech vol liefde. Die NIET over jullie levensverhaal gaat, WEL over de kern van zijn liefde voor jullie. Hoe mooi is dat?! Ik help hem met liefde zodat jullie met liefde naar hem luisteren!


Sprankelende groetjes,

Katja

#toespraakvader #trouwtoespraak #toespraakschoonvader #genantetoespraak #hulpbijtrouwgeloftes

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page