top of page

Gratis vs betaald

Bijgewerkt op: 16 jul. 2020

Kwaliteit kost geld. Ik val maar gelijk met de deur in huis. Iets wat gratis is heeft vaak veel minder waarde voor je dan iets waar je weloverwogen geld aan uitgeeft.


Waarom ik hier een blog over schrijf? Omdat ik het eerlijk gezegd heel lastig vindt om te 'concurreren' met de gratis tips. Want ik begrijp dondersgoed dat een bruiloft duur is. Dat je er heel veel geld voor uitgeeft en dat dit er dan óók nog bij komt. Maar voor een duppie op de eerste rang zitten? Dat kan niet. Ik lever kwaliteit. Ik beloof je daadwerkelijk dat jij straks het zelfvertrouwen hebt om alles te gaan zeggen wat je wilt zeggen. Dat je een originele trouwgelofte hebt waarin je 100% jezelf bent. Dat het geen copy-paste verhaal is van een Google-voorbeeld. Ik steek mijn hand ervoor in het vuur. Van mij krijg je de volle aandacht omdat ik niets liever wil dan dat jij alles durft te zeggen wat je voor eens en voor altijd wilt zeggen tegen jouw geliefde.


Trouwgeloften tips zijn er genoeg te vinden online. Er zijn tientallen blogs over geschreven. Er zijn voorbeelden van trouwgeloften te vinden. Grappige, emotionele, speciaal voor mannen en speciaal voor vrouwen. Met die tips kun je prima zelf je trouwgeloften schrijven. Wel is het zo dat je dan misschien niet alles zet wat je eigenlijk wilt zeggen. Dat je het tóch op een manier zegt die niet bij je past maar omdat je niet weet hoe het anders kan dat je het toch maar zo doet.


Het gevolg? Zenuwen, zenuwen, zenuwen. Onzekerheid. Twijfel. Wil ik het überhaupt nog wel doen. Is de trouwgelofte van de ander niet veel beter? Mooier? Grappiger?


Dat wil je toch niet? Je doet het maar één keer. Je trouwt maar één keer en dan wil je het gewoon goed doen. Je wilt shinen. Je wilt daar vol zelfvertrouwen staan omdat je zeker weet dat jij een dijk van een trouwgelofte hebt waarin je alles gaat zeggen wat je wilt zeggen. Dat je de kern te pakken hebt en dat heel puur onder woorden hebt gebracht.


Dát is vaak ontzettend moeilijk met de standaard trouwgeloftentips van internet. En het is zeker een goede basis om mee te beginnen.


Mijn talent is om door te dringen tot de kern van jouw gevoel voor jouw geliefde en dát onder woorden te brengen. Daar neem ik uitgebreid de tijd voor. Ik ben vaak zo'n 10 uur bezig per bruidspaar. Het is mijn vak en elke keer weer krijg ik kippenvel als het lukt. Want ik wil niet dat jij daar voor gek staat. Ik wil dat jij je gevoel van liefde durft te delen op een cruciaal moment zodat het moment super waardevol wordt. Liefde is namelijk niet iets materialistisch. Het is een gevoel. En door daar woorden aan te geven kun je dat ook echt kado geven, het concreet maken. Ik ben er goed in. Heel goed zelfs want ik zou er nooit mijn vak van durven maken als ik er niet helemaal van overtuigd zou zijn dat ik dit zou kunnen.


En dat kost geld. Het kost geld om mij in te huren want je maakt gebruik van mijn supertalent. Van iets wat je zelf niet voor elkaar krijgt omdat jij andere talenten hebt waar jij goed in bent. Je betaalt voor kwaliteit. Gratis kan je wel op weg helpen maar als je het echt goed wilt hebben, dan is het het waard om er geld aan uit te geven.


Denk maar eens aan vroeger. Als je iets kocht met je zakgeld, waar je weken al dan niet maanden voor had gespaard dan was je er supertrots op. En ook veel zuiniger dan op speelgoed dat je gewoon maar kreeg. Geld uitgeven doe je niet zomaar, alleen aan iets wat het waard is. Mooie herinneringen zijn priceless. Om die te creëren kies je voor kwaliteit. En ja dat kost geld.Deze mooie foto van een priceless momentje op de bruiloft is van Iris Wuijster Fotografie.


#trouwgeloften #schrijftipstrouwgeloften #schrijfjetrouwgeloften #trouwgeloftenvoorbeeld #trouwgeloftenhumor #trouwgeloftengrappig #trouwgeloftenschrijven

116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page