top of page

Heb jij controle over je trouwceremonie?

Het fotografenduo Peter en Mitzy van Love Rules (www.loverules.nl) vroeg mij om een gastblog te schrijven voor op hun website. Supertof!


Het leuke is dat zij in feite precies hetzelfde doen als wat ik doe. Zij leggen de kern van het gevoel vast op beeld. De emotie, het gevoel wat er op dat moment speelt. En ik doe dat in woorden. Samen gaan we voor de kern van de liefde in woord en beeld.


Het blog dat ik voor ze heb geschreven gaat over controle nemen over je trouwceremonie. Want wat ik niet begrijp is dat je als bruidspaar álles, maar dan ook echt álles tot in detail regelt. Maar de trouwceremonie eigenlijk uit handen geeft. Het is hét moment waar het om draait op jullie dag. Want zonder ja-woord ben je niet getrouwd. Gelukkig zijn er heel veel leuke trouwambtenaren. Al weet je nooit wat ze precies gaan zeggen. Of het leuk gaat zijn, of langdradig. Of er iets persoonlijks in zal zitten of dat de trouwambtenaar vooral zichzelf heel graag hoort. Je hebt er simpelweg geen controle over.


Dát kan anders. Als bruidspaar kun je de regie nemen en er zelf voor zorgen dat de trouwceremonie met het ja-woord het allermooiste moment van de dag wordt. Waarin traantjes in het publiek weggepinkt worden en je ouders en vrienden in elkaars handen knijpen. Hét moment waar iedereen het na de bruiloft nog over heeft en waar jullie het zelf nog vaak over zullen hebben.


Hoe? Door zelf mooie woorden naar elkaar uit te spreken tijdens de ceremonie. Officieel heet dit de trouwbelofte.


Het is niet makkelijk. Je gevoel onder woorden brengen is gewoon hartstikke moeilijk. Want vind maar eens de woorden voor iets wat je wel voelt maar wat eigenlijk nogal vaag en abstract is. En maak er dan ook nog maar eens een goed verhaal van. Geen ellenlange serenade maar ja, 3 zinnen is ook weer zo kort. Een voorbeeld van internet is wel makkelijk maar niet origineel en al helemaal niet echt persoonlijk. Of dat jullie het helemaal niet doen omdat het simpelweg doodeng is.


Daarom ben ik met ‘Waarom ik van je hou’ begonnen. Om jullie hiermee te helpen. Want door het wél te doen geef je één van de mooiste cadeaus die je elkaar kunt geven. Jouw woorden maken concreet wat je voor de ander voelt. Dát jullie van elkaar houden is wel duidelijk maar wáárom? Dat is de kern van jullie liefde voor elkaar. En als jullie dat met elkaar durven te delen op jullie mooiste dag gaan jullie een nog intensere verbinding op soulniveau met elkaar aan. Zo maken jullie zelf van de trouwceremonie het allermooiste moment van de dag!


Denk je nu: "mmm ja leuk maar hoe dan?" of "ik zou het wel willen maar ik durf niet" of "ik wil wel maar mijn aanstaande ziet het niet zitten" of "wordt het niet heel cheesy dan?"

Bel of mail mij want je kunt je trouwgeloften zo maken dat ze helemaal bij jou passen. En als jij zelf niet cheesy bent, dan worden je trouwgeloften dat ook niet!


Liefs Katja


Deze mooie liefdevolle foto waar de liefde en emotie vanaf spat is ook van LoveRules.


#trouwceremonie #trouwgeloften #trouwbelofte #vow #mooiewoorden #schrijfhulp #hulpbijtrouwgeloften #mooistemomentvandedag #bruiloft #weddingmoment #trouwfotografie


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page