top of page

Help je ceremoniespreker een handje

Jullie hebben gekozen voor een trouwambtenaar van de gemeente. Om de trouwceremonie toch persoonlijk te maken hebben jullie een goede vriend gevraagd om ook wat te zeggen.


Een hele eer voor jullie vriend. Hij heeft natuurlijk ja gezegd, want weiger maar eens als zoiets je gevraagd wordt. Dát doe je liever niet. Het is natuurlijk ook heel tof als je daarvoor gevraagd wordt. Wow.


Alleen... hij heeft het nog nooit gedaan. Heeft altijd wel een gemakkelijke babbel en op verjaardagen praat hij ook makkelijk met vreemden. Maar voor een publiek staan is wel wat anders. Al helemaal op zo'n belangrijk moment. Dát wil je gewoon niet verpesten.


Vaak zitten ceremonie sprekers die gevraagd zijn door het bruidspaar om het persoonlijk te maken enorm te zwoegen op hun tekst. Avonden lang worstelen met de volgorde, de inhoud, de lengte en of het niet te saai is. Besef je dat je echt een enorme druk op de schouders van een ceremoniespreker hebt gelegd. Want je hebt hem gevraagd om zo'n beetje het belangrijkste stukje tekst van de dag voor te dragen. Op het belangrijkste moment. Als iedereen kijkt. Inclusief jullie met torenhoge verwachtingen.


Jullie kunnen hem of haar een beetje helpen. Geef ze bijvoorbeeld hulp van mij kado. Ik help ceremoniesprekers met hun verhaal. Hun tekst. De kern met wat ze willen zeggen. Zodat blakend van zelfvertrouwen daar voor het publiek staan op het allerbelangrijkste moment van jullie dag. Hij gaat van jullie ceremonie het allermooiste moment van de dag maken. Gun hem dan een beetje hulp. Zwoegen op de tekst gaat hij toch en met mijn hulp is het voor iedereen een verrassing wat hij gaat zeggen en weet je zeker dat het een goed, puur en liefdevol verhaal is.


Sprankelende groetjes,

Katja#ceremoniespreker #tipsvoorceremoniespreker #schrijfhulpceremoniespreker #persoonlijkeceremonie

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page