top of page

Trouwbeloften. Wel of niet doen?

Bijgewerkt op: 12 nov. 2019

Het is nogal wat hè zo'n trouwdag. Je kijkt ernaar uit en het 'moet' de mooiste dag van jullie leven worden. De jurk, de lokatie, het vervoer, de catering, de muziek, de ringen, de fotograaf. Het is zoveel geregel. Alles is zoals hoe jullie het willen. Hoe het bij jullie past.


Alleen knaagt er iets. Jullie hebben gekozen voor een trouwambtenaar van de gemeente. Geen BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand). En die trouwambtenaar hebben jullie nog niet ontmoet. Inmiddels heb je de verhalen al wel gehoord dat je het moet treffen dus je hoopt echt dat jullie een hele leuke krijgen.


Maar dat weet je dus niet. Je hebt ook geen idee wat de trouwambtenaar ervan gaat maken. Natuurlijk leer je de beste man of vrouw vooraf even kennen maar echt diepgaand zijn die gesprekken meestal niet. De kans is groot dat ze het echt wel heel leuk doen maar dat het praatje wel wat standaard is. Simpelweg omdat ze jullie eigenlijk niet goed kennen.


Twijfelen jullie of je wel of geen trouwbeloften naar elkaar willen uitspreken? Dé reden om het wél te doen is dat jullie daar zelf jullie trouwceremonie mee naar jullie hand zetten. De trouwambtenaar doet het praatje sowieso. Want jullie moeten wel ja zeggen.


Door ervoor te kiezen om een paar mooie woorden, de trouwgeloften, uit te spreken draait de hele ceremonie om jullie woorden. Niet zozeer meer om de woorden van de trouwambtenaar. Ceremonies waarbij het bruidspaar zelf liefdevolle woorden naar elkaar uitspreekt zijn de meest persoonlijke. Vaak is dat hét moment waar de gasten het vooral over hebben. Dat er traantjes weggepinkt worden. Handjes vastgepakt worden. De hele dag is mooi, maar als jullie trouwbeloften naar elkaar dúrven uit te spreken, dan wordt de dag nog wat magischer. Want door te toveren met woorden kun je de ander betoveren met wat je zegt.


Wil jij ook dat magische moment tijdens de trouwceremonie? Ik help je met liefde!


Liefs Katja#trouwgeloften #trouwbeloften #trouwbelofte #trouwgelofteschrijven #schrijftipstrouwgeloften #persoonlijketrouwceremonie

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page