top of page

Trouwgeloftes grappig of serieus? Wat doe jij?

Ben jij altijd wel in voor een geintje, neem jij alles niet zo serieus en hou je gewoon van lollig door het leven gaan? Schrijf dan je trouwgeloften grappig én een beetje serieus.


Even serieus, dat meen ik echt. Want als jij ineens een hele zware, tranentrekkende speech gaat houden gelooft niemand dat jij het zelf geschreven hebt. Wenkbrauwen zullen omhoog gaan en mensen zullen zich afvragen wat er met jou is gebeurd. "Nou trouwen doet maar rare dingen met je hoor' of 'Nou is hij getrouwd en is de lol er zeker helemaal vanaf'.


Dát wil je niet toch. Blijf gewoon jezelf. En als jij dus van een geintje bent dan kun je het beste je trouwgeloften grappig en vol humor schrijven. Alleen is er één hele grote maar... Zorg ervoor dat je niet alleen maar grappige en lollige dingen gaat zeggen. Dat is echt niet leuk voor je geliefde. Hij of zij wil ook gewoon horen waarom je van hem of haar houdt. Ze wil niet met het schaamrood op haar kaken staan omdat dit de zoveelste keer is dat je alleen maar geintjes staat te maken.


Het gaat allemaal om de balans. Als humor de rode draad in jullie relatie is dan is het superbelangrijk dat je dit terug laat komen in je trouwgeloftes. Zorg er dan voor dat je afwisselt in wanneer je humor erin gooit en wanneer je het serieus meent. Niks is erger als je geliefde en het publiek denken dat je een geintje maakt terwijl je het dan eindelijk wel serieus bedoelt.


Begin je trouwgelofte serieus. Dat is altijd een goede binnenkomer. Zo heb je gelijk de aandacht van iedereen. Kom je zelf op het punt dat je denkt...pfff dit wordt wel allemaal heel serieus? Dan is het tijd voor wat humor. Maak een gevatte opmerking die iedereen ook snapt. Al is een klein geintje wat alleen jullie samen kennen ook heel leuk. Dat maakt het weer even helemaal jullie momentje.


En eindig altijd serieus. Al jij jouw belofte aan de ander doet mag je dat best op een grappige manier zeggen als maar heel duidelijk is dat je het voor de volle 100% meent! Want dan tover je een echte glimlach op het gezicht van jouw geliefde!


Dus waar ga jij voor? Grappige trouwgeloftes? Serieuze? Of een mooie mix van een beetje humor en jouw echte gevoel (wat hartstikke serieus is? Ik ben benieuwd. Lees ook mijn 3 gouden trouwgeloften schrijftips en als je wat hulp kunt gebruiken om de juiste balans te vinden, neus dan even rond op mijn website. Ik help me met liefde en ga altijd voor de glimlach!


Sprankelende groetjes,

Katja

#trouwgeloftengrappig #trouwgeloftesgrappig #grappigetrouwgeloftes #voorbeeldtrouwgeloftegrappig #grappigetrouwgelofteschrijven #hulpbijtrouwgelofte #schrijftipstrouwgeloftes


1.938 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page