top of page

Trouwpak voor mannen: ga voor casual

Ik gun het mannen dat ze zich op hun gemak voelen op hun bruiloft want laten we eerlijk zijn. Het is meestal echt de show van de bruid.

Maar je op je gemak voelen is het fijnste wat er is. Dan geniet je het meest. Ik zie het vaak genoeg dat de bruidegom al na 5 minuten in de ceremonie begint te sjorren aan zijn stropdas of strik omdat het knelt. En zodra het officiële gedeelte voorbij is vliegt dat jasje uit en ligt de rest van de dag te shinen op een stoelleuning.

En natuurlijk, als dit bij je past en je het voor één keer wilt dragen dan moet je het lekker aandoen.

Maar weet je dat er ook heel veel toffe mogelijkheden zijn om een casual trouwpak te dragen? Je ziet er dan als man nog steeds uit om door een ringetje te halen én het zit lekker.

In mijn ogen geniet je dan het meeste van de dag.


Twee tips voor een casual trouwpak:


1. Het joggings trouwpak

Ik hoor je denken… ehhhhh een joggingspak waar je in gaat trouwen? Je hoort je aanstaande al zuchten bij het idee want ze had je nou eindelijk zover dat je een keer een pak aan gaat doen en dan is het een joggingspak.

Kijk eens naar dit mega toffe pak. Casual. Van linnen. Lekker licht, niet te warm en staat ook nog eens heel mooi. Doe er een paar gave leren bretels bij, leuke sneakers of mooie schoenen eronder en jij als man staat ook echt te shinen. Zonder al die lagen kleding die veel te warm zijn. Stroop die mouwen lekker op. Dan ziet het eruit alsof je in Zuid-Europa bent. Dan is het wel leuk als je kiest voor een overhemd wat je goed om kunt slaan. En hoe tof is het als je ook je broek nog een keertje omslaat. Lekker hoog water in de polder ;-). Ik hou van deze super relaxte casual look!


Fotocredits: Meral Soydas

2. Skip driedelig en ga voor los!

De vrouw steelt de show in haar jurk. Dat is duidelijk. Dat weet je als man. Maar hé, jij wilt ook wat toch? Je wilt niet wegvallen naast je aanstaande en je weet ook dat jij echt wel je best mag doen om er tip top uit te zien. Niet voor niks heeft ze al veel te vaak die hint laten vallen en ben jij de sjaak om met haar zus/vriendin dat pak te gaan shoppen zodat zij zeker weten dat jullie matchen.

En het is ook wel erg tof als jullie matchen. Dat staat mooi op de foto’s en het ook voor jou leuk om te horen dat jij er goed uitziet toch?

Voel jij je een aap in een pakkie als je een driedelig pak aan moet? Doe dat dan niet. Kijk eens naar dit voorbeeld hieronder. Een mooie broek, tof linnen jasje erop en uitpakken met het overhemd omdat er een gaaf printje op zit. Het is niet traditioneel dus je moet wel een beetje durven. Het moet ook bij jullie passen maar waag eens een gokje en jij zult je lekker relaxt voelen op je trouwdag!Fotocredits: De Bruidsgasten


Wat weet je. Als jullie relaxt zijn dan geniet je het meest op deze mooie dag. Losjes & liefdevol, zo hoort een trouwdag in mijn ogen te zijn. Het liefst heb ik ook een koppel bij me staan tijdens de ceremonie die zich op hun gemak voelen. Een beetje zenuwachtig maar vooral dat ze stralen omdat ze zich stralend voelen. Zonder knellende schoenen, strakke dasjes, wiebelende hakken en te warme tweed jasjes. Gewoon als jezelf maar dan in mooie kleding. Ik hou ervan!


#casualtrouwpak #casualtrouwen #trouwpakzomer #trouwenindezomer #tweedeligtrouwpak

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page